Zespół

Magda Szypowska
Kierownik świetlicy

W Arce Fundacji Dzieci od września 2015 r. Od początku pracuje na stanowisku wychowawcy, a od kilku miesięcy pełni w zastępstwie funkcję kierownika świetlicy.

Doświadczenie w pracy z dzieckiem i rodziną ze środowisk wieloproblemowych i zagrożonych marginalizacją społeczną zdobywa od 2007 r.  Cały czas podnosi kwalifikacje zawodowe. Ukończyła wiele kursów i szkoleń specjalistycznych, m.in. V edycję Akademii Innowatorów Społecznych organizowaną przez Fundację Ashoka – Innowatorzy dla Dobra Publicznego. Od ponad 5 lat jest społecznym kuratorem sądowym przy Sądzie Rodzinnym.

Absolwentka Akademii Pedagogiki Specjalnej im. M. Grzegorzewskiej w Warszawie. Ukończyła kierunek pedagogika specjalna ze specjalnością: pedagogika resocjalizacyjna i wspomaganie rodziny.

Uwielbia podróże. W wolnych chwilach uczy się hiszpańskiego

Bogumiła Manek
Kierownik świetlicy

Pracuje w Fundacji od 2013 na stanowisku kierownik placówki oraz wychowawca.

Absolwentka germanistyki, historii i slawistyki na Uniwersytecie im. Alberta Ludwika we Fryburgu
Bryzgowyjskim w Niemczech. Stypendystka DAAD, nauczyciel akademicki na wydziale germanistyki Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Doświadczenie w pracy z dziećmi zdobyła w projekcie Deutsch Wagen Tour prowadzonym przez Instytut Goethego w Warszawie. Prowadziła szkolenia dla nauczycieli języka niemieckiego z praktycznego zastosowania metody teatrzyku
Kamishibai w nauczaniu języka obcego w szkołach podstawowych i gimnazjalnych.

Wojciech Szymański
Wychowawca, trener

Związany z Arką od 2014 roku. Wcześniej w roli trenera piłki nożnej, od roku towarzyszy dzieciom w pełnym wymiarze godzin. Poza sportowym rozwojem swoich wychowanków specjalizuje się w pracach kreatywnych (uwielbia origami modułowe), a także jest mistrzem gier planszowych. Swoją grą na pianinie i gitarze ubogaca dzieci muzycznie. Uwielbia rywalizację, ale cieni sobie grę fair play. Wierzy, że wygrywa ten, kto gra do końca – tego uczy Arkowiczów na treningach. Prywatnie kończy studia drugiego stopnia na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie i jest szczęśliwym narzeczonym.

Aleksandra Fila-Szczepańska

Jej współpraca z fundacją trwa od jej początków w 2011 roku.

Jej głównym zadaniem są tłumaczenia oraz utrzymanie bliskiego kontaktu z macierzystym stowarzyszeniem w Niemczech.

U boku zarządu fundacji brała udział w poszukiwaniach stosownego lokum dla naszej placówki, negocjacjach, pracach remontowych budynku, jego wyposażaniu oraz rekrutacjach pracowników.

Chętnie bierze udział w reprezentowaniu organizacji podczas oficjalnych spotkań.

Edukację szkolną i zawodową odbyła w Niemczech jako dziecko emigrantów ze Śląska. Do Polski wróciła w 2008 roku.

Oksana Werbowy-Sankowska
Promocja i marketing

Jej współpraca z fundacją trwa od 2017 roku. Wspiera Fundacje w zakresie działań promocyjnych i marketingowych. Wcześniejsze doświadczenie zdobywała pracując w sieciowych agencjach reklamowych oraz dziale marketingu firmy posiadającej siec szkół językowych.

Ukończyła London Metropolitan University w Londynie na Wydziale Marketingu i Komunikacji.

Lubi aktywnie spędzać czas ze swoją rodziną, podróże i dobre książki.

Przekazujesz darowiznę na: ARKA FUNDACJA DZIECI

Ile chciałbyś przekazać?
$10 $20 $30
Czy chcesz regularnie przekazywać darowizny? Chciałbym zrobić darowizne(y)